Kanapka ta, to prawie odwzorowanie przepisu z baru w mieście niedaleko mnie.
Ale smaki w niej połączone moim zdaniem zasługują na podzielenie się nimi, zwłaszcza, że można ją zrobić samemu , a wtedy zwykła kanapka do pracy czy na zajęcia nie będzie tak nudna ;)
Pyszna zarówno w wersji na ciepło jak i zwykłej.
Składniki na 1 kanapkę:
- 1 bułka podłużna ziarnista (można użyć jakiejkolwiek ulubionej)
- 2 liście sałaty
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 plasterek pomidora
- 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej (lub innej długo dojrzewającej, mocno słonej)
- 2 plastry sera camembert
- 2-3 plasterki ogórka świeżego
Wykonanie- na zimno- dowolnie ułożyć składniki w bułce.
Na ciepło- Piec rozgrzać do 120 stopni. Bułkę przeciąć w poprzek prawie do końca, położyć na blasze w rozgrzanym piecu jak widać niżej:
Po 4 minutach wyjąć. Ułożyć składniki:
sałata- majonez -pomidor - ogórek- ser camembert- szynka
Bułkę złożyć. Położyć na niej blachę, a na blasze dowolny dość ciężki garnek, na 3 minuty, aby kanapka się zaprasowała- będzie wygodniej jeść.
Smacznego ;)
My
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz