wtorek, 4 czerwca 2013

Girllowane szparagi !


Coś niesamowicie prostego, jednocześnie meega smacznego i nitypowego.
Grillowane szparagi z szynką Szwarcwaldzką.

Składniki (porcja wg uznania)
- szparagi świeże
- szynka szwarcwaldzka w plastrach (mocno wędzonka)
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- sok z limonki (cytryny)

Szparagi umyć, zawinć w szynkę, skropić oliwą i delikatnie sokiem z limonki, obsypać solą i pieprzem.
Zostawić na ok 10 min.
Grillować na lekkim ogniu przez niecałe 10 min regularnie przewracając.

W ten sam sposób możemy grillować melona z szynką szwarcwaldzką, połączenie jeszcze bardziej nietypowe i niesamowicie smaczne, nie mam zdjęcia, ale musicie uwierzyć na słowo.
Słodko- słona przyjemność!

Smacznego !

Przepis mignął mi gdzieś w sieci.

/my :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz