poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Makaron z łososiem :)

Kuchnia włoska. Przepis pierwotnie z tuńczykiem zamiast łososia, na którego tego dnia nie miałam ochoty, więc co zrobić- kiedy chce się makaronu a nie chce się składnika kluczowego- zastąpić innym :D ameryka! :P.
Danie pyszne i na ciepło i na zimno.

Składniki na 2 osoby:
- 300 g makaronu (ja wybrałam smakowe świderki)
- 2 pomidory
- ok 300-400 g łososia wędzonego
- 2 jaja (ugotowane na twardo) 
- majonez  ok 4 łyżki
- mięta 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie aldente. Łososia kroimy (ew. rwiemy) na mniejsze części.
Jaja kroimy w kostkę średniej wielkości.
Pomidory parzymy i zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy w kostkę.

Układamy danie.
Makaron, następnie jaja, pomidor, majonez, łosoś mięta.

Bardzo szybkie i baaaardzo pyszne ;)

mmm ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz