Kuchnia włoska. Przepis pierwotnie z tuńczykiem zamiast łososia, na którego tego dnia nie miałam ochoty, więc co zrobić- kiedy chce się makaronu a nie chce się składnika kluczowego- zastąpić innym :D ameryka! :P.
Danie pyszne i na ciepło i na zimno.
Składniki na 2 osoby:
- 300 g makaronu (ja wybrałam smakowe świderki)
- 2 pomidory
- ok 300-400 g łososia wędzonego
- 2 jaja (ugotowane na twardo)
- majonez ok 4 łyżki
- mięta
Makaron gotujemy w osolonej wodzie aldente. Łososia kroimy (ew. rwiemy) na mniejsze części.
Jaja kroimy w kostkę średniej wielkości.
Pomidory parzymy i zdejmujemy z nich skórkę. Kroimy w kostkę.
Układamy danie.
Makaron, następnie jaja, pomidor, majonez, łosoś mięta.
Bardzo szybkie i baaaardzo pyszne ;)
mmm ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz